Meten

Binnen onze faciliteit hebben wij een speciaal ingerichte meetkamer, voorzien van een uitgebreid assortiment meetmiddelen en kalibers. Deze geavanceerde meetinfrastructuur stelt ons in staat om nauwkeurige metingen uit te voeren op producten, met als doel reproductie, aanpassing of controle van onze eigen fabricage.

Onze meetkamer biedt de mogelijkheid om producten te meten voor zowel replicatie als aanpassingen. Daarnaast voeren wij kwaliteitscontroles uit op de producten die we zelf vervaardigen, om de overeenstemming met de gewenste specificaties te waarborgen.

Door de verscheidenheid aan meetmiddelen kunnen wij een breed scala aan dimensies en eigenschappen meten en controleren. Hieronder vallen onder andere: diameters, lengtematen, ruwheden, slag, positionering, vrije vormen, speling, rechtheid, vlakheid, rondheid, symmetrie, concentriciteit en coaxialiteit, evenwijdigheid, loodrechtheid, helling, radiale slag, axiale slag, totale radiale slag en totale axiale slag. Dit gebeurt conform internationale normen zoals NEN-EN-ISO 1101:2017.

Bovendien hebben wij de expertise om diverse schroefdraden te meten en controleren met behulp van kalibers en gespecialiseerd meetgereedschap. Hierbij meten wij onder andere de vorm, spoed, helling en draadhoogte.

De gegevens die wij verkrijgen uit deze meetprocessen kunnen naadloos worden verwerkt in ons tekenprogramma (Solidworks) of worden opgenomen in ons maatcontrolerapport. Dit waarborgt de nauwkeurigheid en reproduceerbaarheid van onze producten en voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaarden.

Meetmachine.

Naast de handmeetmiddelen beschikken wij ook over een 3D meetmachine van Mitutoyo. Deze machine kan alle bovenstaande toleranties nameten. Het werkt aan de hand van een taster die kan bewegen over 3 assen. De meetnauwkeurigheid is 0,001mm.

Benieuwd wat wij voor u kunnen meten?

Vraag een offerte aan

Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden die wij u kunnen bieden op het gebied van meten.

Copyright CPJ techniek 2024

Interesse? Neem contact op!