Fosfateren

Binnen onze faciliteit zijn wij volledig uitgerust voor het uitvoeren van fosfatering van metalen onderdelen, mede dankzij onze eigen fosfateerketel. Het fosfateringsproces omvat een nauwkeurig afgestemde chemische interactie met het metaaloppervlak. Hierdoor ondergaat de toplaag van het basismateriaal een transformatie met het oog op verbeterde eigenschappen.

De belangrijkste drijfveer achter fosfatering is het verminderen van wrijving tussen twee metalen componenten. Deze toepassing is bijzonder van belang bij schroefdraadverbindingen, vooral in sectoren zoals de olie- en gasindustrie. Het is essentieel dat het materiaal een voldoende koolstofgehalte bezit om de beoogde chemische reactie te faciliteren. Een visueel resultaat van dit proces is de zwarte kleuring van het metalen oppervlak.

Ons dienstenaanbod omvat zowel de mogelijkheid tot volledige fosfatering van onderdelen als de behandeling van specifieke gedeelten ervan. De keuze tussen deze opties is afhankelijk van het specifieke formaat van de te behandelen component.

Wij staan klaar om in samenspraak met u de meest geschikte aanpak te bepalen en uw verwachtingen omtrent fosfatering met precisie te vervullen..

Interesse in fosfateren?

Vraag een offerte aan

Bent u benieuwd of wij uw product kunnen fosfateren? Neem dan contact met ons op.

Fosfateer voorbeelden.

Hierbij een aantal voorbeelden van producten die wij hebben gefosfateerd

Copyright CPJ techniek 2024

Interesse? Neem contact op!